Na Postajo 45, 1315 Velike Lašče
+386 41 3200 651
ponudbe@varme.si

Prezračevanje – Med sobami

Prezračevanje Flexit

DELOVANJE PREZRAČEVANJA
Odpadni zrak

Izrabljeni zrak – Odpadni zrak

Vlažen in izčrpan zrak mora zapustiti dom in to skozi mokre prostore in kuhinje.

Svež zrak pa je treba dovajati v dom v spalnice, dnevne sobe in družinske sobe. Na ta način zagotovite pravo dihalno pot skozi dom.

Svež zrak tja, kjer ga najbolj potrebujemo, izrabljen zrak pa zunaj tam, kjer nastajajo vlaga, vonjave, hrana itd.
V hišah s samovlekom je dobro odvod zraka ojačati z ventilatorji. Flexit priporoča kopalniške ventilatorje s stalnim delovanjem in samonastavljivim nadzorom vlažnosti v mokrih prostorih, kot so kopalnice, stranišča, tuši in pralnice. Lahko se namestijo na obstoječ samovlečni kanal ali prek ločenega kanala skozi zunanjo steno.

Alternativa kopalniškim ventilatorjem je vgradnja centralnega izpušnega ventilatorja, ki sesa zrak iz vseh mokrih prostorov. Kuhinjsko prezračevanje je treba narisati posebej. Želite prezračevati in hkrati varčevati z energijo? To naredite na nekoliko drugačne načine. Preberite več o uravnoteženem prezračevanju in sobnih prezračevalcih.

Nasvet!
Pri montaži kopalniškega ventilatorja skozi zunanjo steno – ne pozabite na zaščito pred prebojem in hladnim prepihom. Zaščita pred hladnim prepihom preprečuje vdor hladnega zraka od zunaj, ko ventilator ne deluje.

Ne pozabite na pomemben “pretok”, da ventilator dobi dovolj zraka iz doma.