web
counter

 

Prezračevanje z rekuperacijo je prisilno prezračevanje, kjer se energija/toplota odpadnega zraka prenaša na sveži zrak. Na ta način prihranimo pri ogrevanju, saj se večinoma toplota zadrži v hiši. Prezračevanje z rekuperacijo deluje ves čas, zato imamo v bivalnih prostorih vedno svež zrak in posledično izboljšano udobje bivanja

Švedsko-Norveški rekuperatorji Flexit so izredno učinkoviti, imajo rotirajoči izmenjevalec in njihova regulacija omogoča številne funkcije, ki jih pri konkurenčnih izdelkih ne najdemo.

 

Rekuperator Flexit UNI 3

 

Rekuperatorji serije UNI so novi rekuperatorji, ki vsebujejo vse omenjene lastnosti, imajo pa že serijsko vgrajen tudi direkten priklop za kuhinjsko napo s specialnim filtrom za lovljenje maščobe. Rotirajoči izmenjevalec učinkovito vrača tako toploto kot tudi vlago, ki jo prevzamemo iz vlažnih prostorov v hiši. Prednost takega sistema je, da ni potrebno dodajati entalpijskega izmenjevalca in vlažiti zraka dodatno. Vse je že avtomatsko opravljeno v ciklu prezračevanja.

Druga prednost UNI modelov pa je že serijsko vgrajeni električni predgrelec zraka, ki pomaga dvigovati temperaturo vpihanemu zraku, posebej, ko je zunanja temperatura nekoliko nižja in bi se razlika pri vpihanemu svežemu zraku poznala.

 
images/poklicite-nas.png
 

Pokličite nas

V kolikor imate dodatna vprašanja, smo vam na voljo 

tel.: 059 011 371